Видове чокери "майка" и влиянието им върху износването на въжетата (на лебедки)

и на синджирите, привързващи трупи

 

 

Стандартен чокер "майка"

Стандартният чокер тип "майка"се захваща към въжето посредством "плъзгаща обувка". Плочката за фиксиране на синджира е свързана БЕЗ възможност да се върти.

Недостатъци

Износва въжето заради триенето му в плъзгащата обувка - особено при голям ъгъл на натовареното въже.

Заради фиксираната плочка при търкаляне на привързания труп по терени със страничен наклон СИНДЖИРЪТ, който привързва трупите, се усуква и може да се скъса!

При работа със стандартни чокери въжето се трие по цялата вътрешна повърхност на "плъзгащата обувка". При голям ъгъл на огъване на въжето и под тежък товар телчетата се изпилват и направо се късат. Това намалява живота на стоманеното въже.

Цена: 25.00 лв./ брой без ДДС

 

 

 

Чокер "майка" с въртяща се плочка

Недостатъци

Чокерът с въртяща се плочка износва въжето заради триенето му в плъзгащата обувка - особено при голям ъгъл на натовареното въже.

Предимства

Синджирът, който привързва трупа, може да се върти заедно с плочката. Благодарение на едновременното въртене синджирът не се усуква и не се къса!

Цена: 33.00 лв./ брой без ДДС

 

 


Чокер "майка" с въртяща се плочка + въртяща се ролка

Въртящата се плочка фиксира синджира. Въртящата се РОЛКА прикрепва въжето към лебедката.

Предимства

Едновременно въртящите се плочка + ролка предпазват както синджира, така и ВЪЖЕТО от износване при триене, особено при големи чупки на въжето!

При използване на този нов тип чокери - с търкаляща се по въжето ролка, стоманеното въже НЕ се трие, а се движи леко по ролката.

Цена: 55.00 лв./ брой без ДДС

 

За консултация и поръчки:

моб./ viber 0888 771 971    

viber 0888 315 339

Форма за контакт